Skip to content

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι σας.

0 Τεμάχια 0.00€
Καλάθι αγορών
Είσοδος

"ΜΕΛΙσμα" Θυμαρίσιο μέλι

Κωδικός Προιόντος: 378_3_Νομός Αργολίδας_el

Μέλι από άνθη θυμαριού με κεχριμπαρένιο χρώμα και μοναδικό άρωμα και γεύση. 

Tο θυμαρίσιο μέλι θεωρείται ότι έχει τονωτικές και αντισηπτικές ιδιότητες καθώς επίσης

συνίσταται για την πρόληψη - αντιμετώπιση λοιμωδών,πεπτικών και αναπνευστικών

παθήσεων.

Είναι πλούσιο σε μέταλλα όπως ο χαλκός και ο σίδηρος,ενώ περιέχει και βόριο. 

 

Περίοδος συλλογής: Ιούνιος - Ιούλιος 2015.

Περιοχή συλλογής: Αργολίδα

Κρυστάλλωση: 6-12 μήνες.

Διαθέσιμο:  από 25/07/2015.

Διαθέσιμο σε συσκευασίες των 450γρ και 950γρ. από 01/06/2015.

 

Τα θυμάρια αφού κατάφεραν να επιβιώσουν από τις άστατες καιρικές συνθήκες αυτού του καλoκαιριού, αποζημίωσαν τους κόπους των μελισσοκόμων, οι οποίοι σιγά σιγά τρυγάνε το αρωματικό μέλι που συλλέχθηκε απ' τα μελίσσια τους κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας.

 

Η φετινή σοδειά έδωσε ένα πολύ αρωματικό μέλι, αρκετά πυκνότερο σε σχέση με το μέλι πορτοκαλιάς (το άλλο μας τοπικό μελισσοκομικό προϊόν) και με κεχριμπαρένιο χρώμα. Με τονωτικές και αντισηπτικές ιδιότητες το θυμαρίσιο μέλι της περιοχής μας συλλέχθηκε μεταξύ 10 Ιουνίου και 10 Ιουλίου και θα αρχίσει να διατίθεται προς το τέλος Ιουλίου, αφού πρώτα ωριμάσει και βγάλει όλα του τα αρώματα.

 

Η διαδικασία εξαγωγής του μελιού γίνεται στο εργαστήριό μας χωρίς τη χρήση υψηλής θερμοκρασίας, σε όλα τα στάδια, απ' την απολέπιση του κεριού, την μελιτοεξαγωγή μέχρι και το φιλτράρισμα. Μεγάλο μέρος μικροσωματιδίων γύρης και κεριού παραμένουν στο μέλι λόγω της προαναφερθείσας φυσικής και ήπιας επεξεργασίας του, με αποτέλεσμα να διατηρεί ολόκληρη την θρεπτική του αξία όπως ακριβώς υπάρχει μέσα στις κηρήθρες του μελισσιού και θα κρυσταλλώσει μέσα σε 6 με 12 μήνες ανάλογα με τις συνθήκες φύλαξής του. Η κρυστάλλωση του μελιού είναι μία φυσική διεργασία λόγω του γεγονότος ότι το μέλι είναι ένα κορεσμένο διάλυμμα φυσικών ζακχάρων. Οι πρώτοι πυρήνες κρυστάλλωσης δημιουργούνται γύρω από αυτά τα μικροσωματίδια γύρης και κεριού.

 

Η διαφορά του μελιού σε σχέση με τη ζάχαρη ως γλυκαντικής ουσίας είναι ότι το μέλι, μεταξύ των πολυάριθμων βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων, ενζύμων κλπ., περιέχει περίπου 80% σάκχαρα, κυρίως φρουκτόζη, γλυκόζη, μαλτόζη, σουκρόζη (μόνο 2%), γαλακτόζη κλπ., καθώς και ανώτερα σάκχαρα όπως ισομαλτόζη, ραφινόζη, τρεχαλόζη, καλοβιόζη, νιγερόζη, τυρανόζη, κεστόζη, κεντοβιόζη, τρεαλόζη, δεξτρίνη κλπ.  ενώ η ζάχαρη είναι 100% σουκρόζη και μόνο αυτό.

 

Το θυμαρίσιο μέλι είναι περιζήτητο για το μοναδικό του άρωμα και είναι απ' τα ακριβότερα ελληνικά μέλια. Είναι ταυτόχρονα ένα δύσκολο μέλι, καθώς όσο ανθεκτικό είναι το θυμάρι ως φυτό, τόσο ευαίσθητο είναι το άνθος του στις καιρικές συνθήκες έντονων βροχοπτώσεων και υψηλών θερμοκρασιών. Για τους παραπάνω λόγους είναι συνηθισμένη η νοθεία του θυμαρίσιου μελιού από μερικούς, ευτυχώς όχι πολλούς, μελισσοκόμους η οποία γίνεται με τροφοδοσία ζάχαρης (σιρόπι, βανίλια κλπ.) κατά τη διάρκεια της μελιτοσυλλογής με στόχο την μεγαλύτερη παραγωγή. Το τελικό προιόν είναι βέβαια ένα υποβαθμισμένο μέλι με αυξημένο ποσοστό σουκρόζης που δεν μπορεί να συγκριθεί.

 

 

Μέλι Θυμαριού ΜΕΛΙσμα
Εξαγωγή μελιούΜελίσσι
15.00€/Κιλό

Μεταφορικά
glqxz9283 sfy39587p08